Profil Tvrtke

Tvrtka, koju se 1925 osnovali George Godber i Carl Speer , Trojan Battery Company je vodeći svjetski proizvođač ‘deep – cycle’ (duboko pražnjenje) baterija. Od ‘deep – cycle’ uronjenih baterija do ‘deep – cycle’ AGM i gel baterija, Trojan je oblikovao područje tehnologija ‘deep – cycle’ baterija tijekom 90 i više godina.

Od otkrića baterije za golf vozila za Autoette vozilo u 1952. Trojan je bio pionir u razvoju ‘deep – cycle ‘ baterija za golf industriju. Sustavno je uvodio pokretljivost u igranje golfa. Za Trojan je počela era vodstva i inovacija, koja traje do danas na globalnom ‘deep-cycle’ tržištu, te obuhvaća primjene za golf i industrijska vozila, obnovljivu energiju, transport, dizaličare, radne platforme, marine i vozila za rekreaciju.
Sa sjedištem u Santa Fe Springs, Kalifornija Trojan ima četiri proizvodna pogona s ISO 9001:2015 certifikatom u Kaliforniji i Georgiji, dva napredna centra za istraživanje i razvoj, namijenjena isključivo ‘deep- cycle’ tehnologiji baterija, te međunarodne urede smještene u Europi, UAE-u i Aziji. Trojan je član Međunarodnog Savjeta za baterije (BCI), Naprednog konzorcija za olovne baterije, te tehnički partner u istraživanju s bugarskom Akademijom znanosti. Trojan podvrgava baterije strogom ispitivanju, sukladno ispitnim standardima BCI-a i Međunarodne elektrotehničke komisije.

SJEDIŠTA TVRTKE ISO registrirane tvornice

CALIFORNIA

Corporate Headquarters
Trojan Battery Company
10375 Slusher Drive
Santa Fe Springs, CA 90670
US and Canada: 800.423.6569 International: +1.562.236.3000 Fax Number: 562.946.1061

CALIFORNIA

Manufacturing
Trojan Battery Company
12380 Clark Street
Santa Fe Springs, CA 90670Trojan Battery Company
9440 Ann Street
Santa Fe Springs, CA 90670

GEORGIA

Manufacturing
Trojan Battery Company
12380 Clark Street
Santa Fe Springs, CA 90670Trojan Battery Company
9440 Ann Street
Santa Fe Springs, CA 90670

GEORGIA

Sandersville
Trojan Battery Company
3012 George J. Lyons Parkway West
Sandersville, GA 31082

IRELAND

Sligo
Trojan Battery Ireland Ltd.
Advanced Materials Centre
G0015/G0023, Innovation Centre,
Sligo IT Ash Lane, Sligo Ireland

Brzi Pregled

ZaposlenikaUkupno u SAD-u 850+

Proizvodi

‘Deep-Cycle’ uronjene – 2, 4, 6, 8, 12, 36 Volti
‘Deep-Cycle’ AGM – 6, 12 Volti
‘Deep-Cycle’ Gel – 6, 12Volti

Reliant™ AGM s C-Max tehnologijom

Smart Carbon ™

Ranger™160

Usmjerenje

Golf i industrija, NEV, komercijalna teretna vozila, marine, dizaličari, radne platforme, rukovanje materijalom, vozila za rekreaciju, benzin/plin, podrška u zračnim lukama i obnovljiva energija.Nagrade i priznanja

 • 2016 Sanitary Maintenance Distributor Choice Award Winner – HydroLink™ Battery Watering System
 • 2015 Sanitary Maintenance Distributor Choice Award Winner – HydroLink™ Battery Watering System
 • 2014 Intersolar India “Solar Projects” Award – Remote Telecom
 • 2014 Genie “Outstanding Performance” Award
 • 2013 Frost and Sullivan “Innovative Enterprise” Award
 • 2012 Genie “Outstanding Performance” Award
 • 2012 “Application Solar Project of the Year” Award – Solar Powered RuralStreet Lighting in Dubai, U.A.E.
 • 2011 Golf Course Industry Magazine’s “Most Admired” Companies
 • 2009 Southern California Edison Environmental Hero Award
 • ISO 9001:2008 Certification for California and Georgia operations
 • 2007 Best Overall Winner LLEAP Awards – Lift & Access Magazine
 • Santa Fe Springs Exporter of the Year
 • Los Angeles Business Journal President’s Award for Family-Owned Businesses

Briga o okolišu

Kao proaktivni članovi za održivi okoliš Trojanova briga za okoliš je usmjerena na inicijative za čistom energijom i recikliranje. Trojan proizvodi baterije koje se mogu reciklirati do 99%. Putem svog partnerstva sa Southern California Edison (SCE) Trojan štedi preko 8 milijuna kWh i smanjuje emisiju CO2 za više od 6 milijuna kg, te značajno smanjuje energetsku potrošnju i zagađenje ugljikom.

Vodstvo tvrtke

Trojan Battery Comp je započeo svoj put vodstva i inovacije 1925. s osnivačima George Godberom i njegovim šogorom Carl Speerom.
Danas Trojanovo izvršno vodstvo ne uključuje samo generacije Godberove obitelji, nego i provjerene poslovne ljude s impresivnim iskustvom u različitim granama industrije i to od financija i marketinga do proizvodnje. Ovo iskustvo osigurava tvrtki ulogu inovativnog vodstva u proizvodnju ‘deep – cycle’ baterija za razne primjene, uključujući golf transport, obnovljivu energiju dizaličare, razne platforme, marine i vozila za rekreaciju.

Neil Thomas

President & Chief Executive Officer

Edward Dunlap

Sr. VP & Chief Financial Officer

Phil Taylor

SVP & Chief Human Resources Officer

John Getty

Sr. VP, Operations

Bryan Godber

SVP, Corporate Marketing & Product Management

Tom Cerovski

Senior VP of Global Sales and Business Development

Yvonne Schroeder

Vice President, General Counsel and Secretary

Michael Everett

Senior VP Engineering

Neil Thomas

President & Chief Executive Officer

Cilj poslovanja

Cilj nam je pružiti čista i pouzdana rješenja za pohranu energije koja poboljšavaju način na koji ljudi diljem svijeta žive i rade.

NAŠE VRIJEDNOSTI

Osnovne vrijednosti tvrtke Trojan su usmjerene na razvoj inovativnih rješenja za pohranu energije, koja ujedno štite i okoliš, te na taj način učinkovito odgovaraju željama korisnika i služe cjelokupnoj zajednici. Trojan poklanja naročitu pažnju integritetu poslovnih odnosa, kvaliteti naše ‘deep – cycle’ tehnologije, pouzdanosti naših proizvoda i usluga, kao i profesionalnom razvoju naših članova.

INTEGRITET

Planovi i djelovanje Trojana su vođeni visokom poslovnom etikom  i integritetom. Mi tretiramo Trojanove zaposlenike, korisnike, dobavljače i poslovne partnere s dostojanstvom, poštovanjem i poštenjem. S njima komuniciramo otvoreno i časno, te prepoznajemo tradiciju i potrebe zajednice kojoj služimo. Trojan održava i visoke sigurnosne i standarde za okoliš.

KVALITETA

Od 1925. korisnici ovise o Trojanovoj kvaliteti, koja se demonstrira u visokim karakteristikama, pouzdanosti i trajnosti naših ‘deep – cycle’ baterija. Trojanovo usmjerenje prema kvaliteti se proširuje i na trajna poboljšanja u razvoju, na rad s kvalitetnim dobavljačima, te na pružanje vrhunskih usluga i podršci. Trojan je beskompromisno fokusiran na kvalitetu.

USMJERENJE NA KORISNIKA

Naši odnosi s korisnicima su zasnovani na najboljim proizvodima i uslugama, te se održavaju i trajnim poboljšavanjem i pružanjem najboljih usluga i proizvoda za svako tržište i primjenu diljem svijeta. Primjenom našeg iskustva, znanja i inovacija odgovaramo potrebama tržišta i korisnika, te sustavno isporučujemo idealna rješenja za pohranu energije u širokom spektru primjena. 

JAČANJE

Rast broj zaposlenika je u središtu pažnje naše tvrtke. Potičemo timski rad, otvorenu komunikaciju, dobru volju i drugarstvo putem naše organizacije. Vrijednosti koje cijenimo su upuštanje u rizik, razvoj zaposlenika, mjerljivost djelovanja i priznavanje rezultata. Usmjereni smo na jačanje našeg najvažnijeg resursa – ljudi. 

INOVACIJE

Gledamo dalje u budućnost , prema sutrašnjim globalnim energetskim zahtjevima. Stvaranjem i proizvodnjom uzbudljivih novih proizvoda za pohranu energije, unapređujući našu tehnologiju, te uočavajući rastuća tržišta, Trojan nastoji zadržati svoj vodeći položaj.

KONTAKT SA ZAJEDNICOM

Trojan podržava globalno društvo vrlo kvalitetnim, pouzdanim proizvodima, koji omogućuju prosperitet obiteljima i rast poduzetništva. Uz to Trojanovi članovi volontiraju u mnogim lokalnim projektima, kako bi povećali mogućnosti i blagostanje zajednice.

POVIJEST TVRTKE

Od plovidbe do plovnog putaOd 1925

Trojan Battery Comp je bio vodeći svjetski proizvođač ‘deep-cycle’ baterija. Nakon službe na podmornici u 1. svjetskom ratu George Godber je osnovao tvrtku u području Los Angelesa, zajedno sa svojim šogorom Carl Speerom. Trojan je na početku počeo proizvoditi baterije za automobile, a kasnije se okrenuo području baterija za komercijalna vozila. U 1940-tim Dick i Ray Godberg su se pridružili tvrtki kao druga generacija obitelji koja vodi tvrtku. Osjetivši da je ‘deep-cycle’ tehnologija stvar budućnosti tvrtka se počela fokusirati na to područje.

1960 – te

Trojan Battery Comp je bio vodeći svjetski proizvođač ‘deep-cycle’ baterija. Nakon službe na podmornici u 1. svjetskom ratu George Godber je osnovao tvrtku u području Los Angelesa, zajedno sa svojim šogorom Carl Speerom. Trojan je na početku počeo proizvoditi baterije za automobile, a kasnije se okrenuo području baterija za komercijalna vozila. U 1940-tim Dick i Ray Godberg su se pridružili tvrtki kao druga generacija obitelji koja vodi tvrtku. Osjetivši da je ‘deep-cycle’ tehnologija stvar budućnosti tvrtka se počela fokusirati na to područje.

1952.

Trojan postaje pionir i razvija prvu ‘deep-cycle’ bateriju za golfersko vozilo. Trojan surađuje s Autoette u dizajnu vozila za fizički slabije golfere, omogućujući im lakše kretanje po igralištu. To vodstvo na području električne industrije golferskih vozila, traje do danas. Trojanove baterije danas napajaju golferska vozila na više od 98% igrališta diljem SAD-a.

1980 – te

Rast se nastavlja i preseljenjem tvrtke na današnji položaj, a kupuje se i prva tvornica na istočnoj obali u blizini Atlante, Georgia. 1992. Trojan je osnovao suvremeni tehnološki centar namijenjen naprednom dizajniranju i razvoju. Do današnjeg dana Trojan ostaje vodeći igrač u industrijskom dizajnu i ispitivanju ‘deep-cycle’ baterija.
Danas tvrtku vodi četvrta generacija obitelji te u suradnji s Charlesbank Capital, Trojan je pod predsjednikom i CEO Neil Thomasom usmjeren na dizajniranje i izgradnju prvorazrednih Trojanovih ‘deep-cycle’ baterija za različite primjene poput golferskih i korisničkih vozila, dizaličara, radnih platformi, transporta, brodova, vozila za rekreaciju, električnih vozila za kraća putovanja i na sustave obnovljive energije. Sve Trojanove proizvode podržava prvorazredna tehnička podrška i servis. S mrežom diljem svijeta Trojanovi distributeri i brojni prodavači pridonose povećanju prisutnosti na tržištu, pa Trojanovi proizvodi uistinu napajaju ovaj planet. Trojanov tim je ponosan na naslijeđe tvrtke i prvorazredne baterije koje nudimo uz moto – S punjenjem unaprijed™.

GLAVNE FAZE U RAZVOJU TVRTKE, OD 1925. – PONOSNI SMO NA SVOJU POVIJEST


1925.
Prvi svjetski rat je završio, a burne 20-te su počele. Trojan Battery Comp osnivaju GEORG Goldber i Carl Speer.

1925.
Trojan je izumio bateriju za Autoette golfersko vozilo, kako bi se fizički onemoćale osobe mogle gibati i igrati golf.

1985.
Trojan razvija Maxguard napredni separator – na taj način Trojan postaje jedini proizvođač baterija ove tehnologije namijenjene produženju roka trajanja baterije i poboljšanju karakteristika

1992.
Trojan kupuje ALCO Battery u Lithoniji, Georgia, te na taj način otvara prvu tvornicu na istočnoj obali.

1993.
Trojan se pridružuje svjetskim organizacijama prvorazrednosti poput Owens – Corning i Tiffany i usvaja boju kao simbol kvalitete, pouzdanosti i izvrsnosti. Samo prave Trojanove baterije se isporučuju u kestenjavom kućištu koje nas razlikuje od ostalih.

2005.
ISO certifikat u Lithonia, Georgia.

Trojan starta novu marku Marine/RV™ koja odgovara njegovom trajnom rastu i prodaji u toj grani industrije.

2006.
ISO certifikat u Santa Fe Springs , California

Trojan starta novu marku Marine/RV™ koja odgovara njegovom trajnom rastu i prodaji u toj grani industrije.

2007.
Troja izbacuje inovativnu Plus Series ™ ‘deep-ccle’ bateriju.

Trojan starta novu seriju ‘deep-cycle’ gel bateriju bez potrebe za održavanjem.

Proširuje se proizvodni kapacitet otvaranjem četvrte tvornice u Sandersville, Georgia.


2007.
Trojan osniva ispitni laboratorij na istočnoj obali u Sandersvillu, GA.

2008.

Trojan pokreće novu liniju AC baterija za strojeve za struganje podova, visokih karakteristika i niže cijene.

Trojan pokreće novu RE seriju razvijenu posebno za primjenu u obnovljivim izvorima energije.


2008.

Trojan pokreće novu liniju AC baterija za strojeve za struganje podova, visokih karakteristika i niže cijene.

Trojan starta novu Cycling AGM bateriju s povećanim brojem ciklusa, zabrtvljenu i bez potrebe za održavanjem.

Trojan pokreće novu OverDrive AGM 31 ™ zabrtvljenu seriju za teške uvjete rada, te za smanjenje mrtvog hoda na tržištu teških kamiona.


2009.
Trojan dobiva ISO 9001:2008 certifikat za tvornice u Kaliforniji i Georgiji.

2010.
Trojan uvodi T2 Technology™ za uronjene ‘deep-cycle’ baterije uz niz poboljšanja koja daju bolje maksimalno održive karakteristike, dulji vijek trajanja i povećavaju ukupnu energiju


2011.
Nezavisno ispitivanje Trojanovih T-875 uronjenih baterija je te baterije svrstalo na najviše mjesto u području održivog kapaciteta i ukupnih amper-sati.

Pokreće industrijsku liniju ‘deep-cycle’ uronjenih baterija za primjene u obnovljivoj energiji.


Proširuje ‘deep-cycle’ AGM liniju dodavanjem U1-AGM i 22-AGM proizvoda.

2012.
Trojan je odabran kao tvrtka koju najviše cijene čitatelji Golf Course Industry, kao i tvrtka kojoj vjeruju da ima pouzdane proizvode i podršku.


2013.
Trojan pokreće Traveler™ 8V s najduljim rokom trajanja i Ranger 160™ najvećeg raspona, ‘deep-cycle’ 8V baterije.

Trojan starta novu Cycling AGM bateriju s povećanim brojem ciklusa, zabrtvljenu i bez potrebe za održavanjem.

Trojan pokreće novu OverDrive AGM 31 ™ zabrtvljenu seriju za teške uvjete rada, te za smanjenje mrtvog hoda na tržištu teških kamiona.


2012.
Nagrada „Application Solar Project of the Year“ za osvjetljenje ruralnih cesta solarnom energijom u Dubaiu, UAE.

Charlesbank Capital Partners investiraju u Trojan.

Vodstvo tvrtke

Neil Thomas

President and CEO

Predsjednik i CEO Neil Thomas radi kao predsjednik i izvršni direktor u Trojanu. Thomas ima više od 25 godina globalnog poslovnog iskustva, koje će pridonijeti učvršćenju i proširenju Trojanovog vodećeg položaja u industriji ‘deep-cycle’ olovnih baterija.
Thomas se pridružio Trojanu 2018. nakon uspješne karijere u Wayne Fueling Systems gdje je bio CEO i na drugim vodećim položajima. Tijekom rada u gore spomenutoj tvrtki Thomas je bio odgovoran za strateško repozicioniranje Wayne-a kao tehnološke tvrtke fokusirane na maloprodaju opreme i usluga. Također je imao i cijeli niz uloga u marketingu, planiranju i prodaji u naftnoj industriji i industrijama za opremanje naftnih tvrtki, poput Chevron Corp i Dresser Inc. Ranije je bio strateški konzultant uprave kod Arthur D. Little u globalnom energetskom odsjeku.
Thomas ima univerzitetsku diplomu iz područja ekonomije na University of Wales i MBA od Warwick Business School. Obje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Edward Dunlap

Senior Vice President & Chief Financial Officer

Stariji podpredsjednik i glavni financijski direktor
Ed je odgovoran za sve aspekte financijskog programa u Trojanu, te vodi financije tvrtke, IT i timove za strategiju proizvoda. Također je i član izvršnog komiteta rukovoditelja.
Trojanov globalni fokus zahtijeva sposobnost ulaska Trojana na druge dijelove svijeta i razvoj struktura i partnerstava potrebnih za rast našeg poslovanja u svakoj regiji. Dunlap ima ključnu ulogu u vođenju Trojanovog agresivnog rasta, kako u SAD-u , tako i na međunarodnom tržištu, jer tvrtka nastavlja ekspanziju kao globalni isporučitelj energetskih rješenja. Njegovo veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju, naročito na tržištima u razvoju, pruža Trojanu vrijedni uvid u strategiju tržišnog rasta.
Dunlap ima više od 30 godina iskustva u Trojanu, a radio je i u različitim CFO – financijskim ulogama, kako u privatnim, teko i u javnim tvrtkama, uključujući i BF Goodrich TIres, PepsiCo Inc., R.J.Reynolds Tobacco Co., Gap INC., Wild Oats Markets, Shaklee Co. i Exxel Outdoors.
Dunlap ima MBA s University of Chicago i diplomu sa Reed College u Portlandu, Oregon.

Phil Taylor

Senior Vice President & Chief Human Resources Officer

Stariji podpredsjednik i šef Odjela za ljudske resurse
Phil Taylor je odgovoran za ukupne ljudske resurse (HR) u Trojanu, kako u SAD, tako i diljem svijeta. Na tom položaju vodi strategiju HR na području primanja novih ljudi, plaća, pogodnosti, upravljanja karakteristikama i organizacijom za globalnu radnu snagu i za više od 1000 zaposlenika. Ima više od 30 godina iskustva, a prije toga je bio stariji podpredsjednik za HR za komercijalne i korporacijske odjele u Mattel Inc. Prije toga je Phil bio stariji podpredsjednik za HR za funkcije u korporaciji i primanje talenata za Mettel. Također je imao i druge važne uloge kod Mattela u Hong Kongu, Jackarti i Amsterdamu. Prije toga je radio kod Fisher Price kao voditelj proizvodnje i kadrovik u UK. U Mattel je prešao 1993. kada je ta tvrtka kupila Fisher Price i odigrao je veliku ulogu u integraciji te dvije tvrtke u Europi. Phil ima diplomu iz ekonomije na New Castle, Upon Tine, Polytechnic u UK. Uz to ima postdiplomsku svjedodžbu za upravljanje personalom s Teesside University Management School u UK.

John Getty

Senior Vice President of Operations

Stariji podpredsjednik za operacije . Kao stariji podpredsjednik za operacije John Getty vodi proizvodnju u Trojanu. Odgovoran je za proizvodnju , zaštitu okoliša i usluge, kao i za nove inicijative za otvaranje Trojanovih proizvodnih pogona u SAD-u. Getty ima više od 20 godina iskustva u proizvodnji, te igra ključnu ulogu u strategiji ekspanzije na nova tržišta i proizvode. Prije Trojana Getty je bio podpredsjednik za operacije kod Eaton Corp. I upravljao je s poslovanjem vrijednim 1,6 milijardi dolara.  Bio je odgovoran za nadgledanje proizvodnje u 6 pogona tvrtke, koja proizvodi transmisije i spojke za srednje i za vozila izložena srednje teškim i teškim uvjetima. Tijekom rada u Eatonu Getty je bio i podpredsjednik i direktor za odjel Electrical Sensing amd Controls u Eaton Aerospace. Getty ima MBA s Pepperdine University i diplomu za industrijsku proizvodnju s University of Wisconsin – Madison.

Tom Cerovski

Senior Vice President of Global Sales and Business Development

Stariji podpredsjednik za operacije . Kao stariji podpredsjednik za operacije John Getty vodi proizvodnju u Trojanu. Odgovoran je za proizvodnju , zaštitu okoliša i usluge, kao i za nove inicijative za otvaranje Trojanovih proizvodnih pogona u SAD-u. Getty ima više od 20 godina iskustva u proizvodnji, te igra ključnu ulogu u strategiji ekspanzije na nova tržišta i proizvode. Prije Trojana Getty je bio podpredsjednik za operacije kod Eaton Corp. I upravljao je s poslovanjem vrijednim 1,6 milijardi dolara.  Bio je odgovoran za nadgledanje proizvodnje u 6 pogona tvrtke, koja proizvodi transmisije i spojke za srednje i za vozila izložena srednje teškim i teškim uvjetima. Tijekom rada u Eatonu Getty je bio i podpredsjednik i direktor za odjel Electrical Sensing amd Controls u Eaton Aerospace. Getty ima MBA s Pepperdine University i diplomu za industrijsku proizvodnju s University of Wisconsin – Madison.

Brian Godber

SVP, Corporate Marketing & Product Management

Stariji podpredsjednik, korporacijski marketing i upravljanje proizvodima
Brian Godber je četvrta generacija iz obitelji Godber. Godber je trenutno odgovoran za korporacijski i strategijski marketing, kao i za strategiju proizvoda i upravljanje proizvodima.
S više od 17 godina iskustva u industriji pohrane energije, je radio kao Trojanov stariji podpredsjednik za razvoj globalnog tržišta, gdje je nadgledao razvoj tržišta i proizvoda.
Prije toga, radio je kao stariji podpredsjednik za obnovljivu energiju, te je bio odgovoran za pokretanje i širenje prisutnosti tvrtke na stacionarnim tržištima.
Godber se pridružio Trojanu 2001. i obavljao je različite dužnosti u tvrtki. Diplomirao je na University of Southern California, a MBA ima s Marshall School of Business.

Yvonne Schroeder

Vice President, General Counsel and Secretary

Potpredsjednica, glavna savjetnica i voditeljica sekretarijata
Yvonne ima više od 20 godina pravnog iskustva kao Trojanova glavna savjetnica i voditeljica sekretarijata. Yvonne je odgovorna za sve pravne aktivnosti tvrtke, te upravlja odgovarajućim poslovima u Trojanu.
Yvonne ima široko iskustvo na tom području, što uključuje i komercijalne transakcije (nacionalne i međunarodne) , korporacijsko pravo, nekretnine, zapošljavanje, intelektualno vlasništvo, te u vođenju parnica. Prije Trojana radila je kao glavni pravni savjetnik u HHI globalnom proizvođaču kućnih hardverskih proizvoda, uključujući Baldwin, Kwikset, Stanley i Pfister marke i odjel Spectrum Brands Inc.
Yvonne je radila i kao glavni savjetnik za Mobilitie, LLC i Pasco Companies i vodila je pravni odjel u Taco Bell i Fujitsu. Kao pravni stručnjak Yvonne je pružala pravne usluge i razvijala poslovnu strategiju Miraloma Advisors za ulaz na strana tržišta, korporacijsko financiranje, privatna ulaganja i obećavajuće operacije. Uz to, je posvetila i dio vremena Private-Public Partnership za zakonsku reformu u Afganistanu, grupi pravničkih tvrtki i Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, koja je obučavala afganistanske pravnike.
Yvonne ima Iuris doctor stupanj s American University, Washington of Low i magisterij u međunarodnom pravu s Georetown University iz Washington DC. Također ima i diplomu iz ekonomije s Trfinity College iz Washington DC.

Michael Everett

Senior Vice President Engineering

Stariji podpredsjednik za inženjerstvo
Michael Everett radi kao stariji podpredsjednik u Trojanu, te za razvoj prekomorskih proizvoda, istraživanje i razvoj, procesno inženjerstvo, tehničku podršku, te razne analitičke dužnosti.
S više od 20 godina iskustva u raznim industrijama Everett je imao istaknuti položaj u Maxwell Technologies, Inc., 3D Systems i Industrial Tools Inc. Prije Trojana radio je kao glavni tehnički direktor u Maxwell Technologies, te je bio odgovoran za cjelokupno istraživanje tvrtke, strategiju razvoja tehnologije i proizvoda.
Everett ima diplomu strojarstva s California Polytechnic State University, San Luis Obispo i diplomu s područje geologije i zoologije s Universitiy of Vermont u Burlington, Vermont.

Paul Claro

Vice President and General Manager of Trojan Battery Sales

Stariji podpredsjednik i glavni upravitelj u Trojan Battery Sales
Paul Claro ima gore navedenu funkciju u Trojan Battery Sales, podružnici koja je u potpunom vlasništvu Trojan Battery Company, a fokusirana je na prodaju baterija i distribuciju u jugoistočnim dijelovima SAD-a. Odgovoran je za sve aspekte poslovanja, uključujući i 11 distribucijskih centara, kao i za karipsku regiju.
Claro ima više od 11 godina iskustva u raznim industrijama od distribucije proizvoda, proizvodnje opreme, industrijskog pružanja usluga i inženjerstva. Bio je predsjednik, glavni direktor i podpredsjednik više velikih multi milijunskih dolarskih tvrtki, poput Argo Turboserver, Rexnord Industries, NUR Macroprinters i Harsco Infrastructure, gdje je strateški osnovao prodaju, usmjeravao radnje i provodio osnovni razvoj.
Claro je odlikovani član SAD mornarice. Ima dvostruku diplomu s područja ekonomije i političkih znanosti, s Drew University.

Nagrade

2013 Frost i Sullivan nagrada „Inovativno poduzeće“

Frost&Sullivan je nagradio Trojan 2013. za vodeću ulogu u proizvodnji uz kategoriji ‘Inovativno poduzeće’. Trojan je prepoznat za inovativnu upotrebu posebno razvijene
COS tehnologije opreme u svojoj tvornici u Lithonia, Georgia.

Genie 2012 „Izvanredne karakteristike“

Trojan je dobio ovu nagradu za 2012. Zbog izvrsnosti u djelovanju i naročitoj podršci kao dobavljač Genie-u u globalnom djelovanju. Genie proizvodi platforme za rad na visini, dizalice, liftove i sličnu opremu. Genie koriste Trojanove ‘deep-cycle’ baterije kako bi postigao pouzdanost i izvrsne rezultate za svoju opremu napajanu baterijama.

2012 „Primjena solarnog projekta“ nagrada za solarnu uličnu rasvjetu u Dubaiu, UAR

Trojan je dobio ovu nagradu na sajmu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2013. Trojanova grupa za obnovljivu energiju i njihov glavni distributer Hydroturf International su priznati i nagrađeni za osvjetljenje ulica u ruralnim područjima solarnom energijom 2012. Taj projekt upotrebe solarne energije je prvi te vrste u Dubai-u.

Trojan je nagradio Technimark, LLC kao ‘Dobavljača godine’

Trojan je nagradio Technimark kao dobavljača godine za 2012. Trojan je odabrao Technimark na osnovu izvanrednog servisa i kvalitete na području plastičnih kalupa.

2011 „Najuočljivije tvrtka“ Magazin golferske industrije

Trojan je priznat od čitatelja kao najbolji isporučitelj opreme za golf, a na osnovu kvalitete, komunikacije i snage tvrtke. Kao svjetski vodeći proizvođač ‘deep-cycle’ baterija Trojan je priznat od strane čitatelja kao tvrtka koja isporučuje pouzdane proizvode i podršku.

Trojan je nagradio Pacific Plastics Technology kao ‘Dobavljača godine’

Trojan je nagradio Pacific Plastics Technology (PPT) kao svojeg dobavljača godine 2011. PPT je odabran zbog izvanrednog servisa i kvalitete na području plastičnih kalupa.

Nagrada ISSA/Clean@ North America za najbolju podršku korisnicima

Trojan ne jamči korisnicima samo najbolju kvalitetu proizvoda kao i izvanrednu uslugu. Ponosno objavljujemo da smo dobili nagradu za najbolju podršku korisnicima među izlagačima tijekom izložbe održane u Las Vegasu od 8-11. rujna.
Ova nagrada je dodijeljena trima tvrtkama s izložbenim prostorom od 300 četvornih stopa ili manjim, te trima većim od 400 četvornih stopa. Glasači su uzeli u obzir čije osoblje je na izložbi dalo najbolje odgovore ili nudilo rješenja. Jedna od najvećih izložbi na svijetu ISSA/INTERCLEAN Nord America ima širok spektar resursa za industriju čišćenja. ISSAIIMNTERCLEAN izlažu diljem svijeta, a jednom godišnje u SAD-u, Amsterdamu itd

Ukupni pobjednik časopisa Lift&Access

Kao potvrda našim trajnim naporima, da korisnicima isporučujemo izvrsne proizvode i usluge, Trojan je nagrađen kao ukupni pobjednik 2007. LLEAP nagradom za Plus seriju TM ‘deep cycle’ baterija.
LLEAP (vodstvo u opremi za podizanje i platformama za rad na visinama) nagrada prepoznaje proizvode, pribor i dizajn koji su inovativni i/ili su pridonijeli napretku gore spomenute industrije.
„Trojan je isporučitelj baterija najviše kvalitete za industriju platformi za rad na visini“ izjavio je Lance Sullivan, menadžer u Sun State Equipment Company i član žirija LLEAP-a.
„Nova serija baterija još više udaljava Trojan od konkurencije“.

2009 nagrada za očuvanje okoliša Edison Environmental udruge iz Južne Kalifornije

Trojan je nagrađen od SCE-a za vodeću ulogu u zaštiti okoliša gore spomenutom nagradom.

Izvoznik godine na Santa Fe Springs sajmu

Trojan je dobio gornju nagradu za uspješno djelovanje u izvozu svojih ‘deep-cycle’ baterija diljem svijeta.

Nagrada predsjednika časopisa Los Angeles Business za tvrtku u obiteljskom vlasništvu

Trojan je dobio nagradu President ‘s Award za posvećenost poslovanju, kao tvrtka u obiteljskom vlasništvu.

ISO 9001:2008 certifikat za poduzeća u Kaliforniji i Georgiji

Trojan je dobio ISO 9001:2008 certifikat pokazujući konzistentnost u svojim postupcima i mogućnost da zadovolji zahtjeve korisnika, poveća njihovo zadovoljstvo, te ispuni sve industrijske i regulatorne zahtjeve.